Πρόσφατα Θέματα
βρηκα ταχυδρομικο περιστερι..
4 απαντήσεις
Σελίδα 1 από 1
βρηκα ταχυδρομικο περιστερι..
Καλησπερα σας.. Στην αναζητηση μου στο διαδικτυο για πληροφοριες σχετικα με τα ταχυδρομικα περιστερια βρηκα το φορουμ σας και θα ηθελα τη γνωμη σας.. Προχθες το βραδυ αργα, βρηκα στη μεση του δρομου ενα περιστερι και δεν μπορουσε να πεταξει.. Το πηρα και την επομενη το πηγα στο γιατρο. Μου ειπαν οτι δεν εχει κατι παθολογικο και οτι ειναι πολυ εξαντλημενο και νηστικο.. Προς το παρον το εχω μεσα σε ενα κλουβακι(της γατας μου), με νερακι και τροφη για περιστερακια, σε σκια. Καποιος που εχει περιστερια μου ειπε τα ιδια με τον κτηνιατρο και επισης οτι ειναι ταχυδρομικο και καθαροαιμο. Θα το κρατησω οσο χρειστει για να ξαναπεταξει αλλα φοβαμαι μηπως δεν τα καταφερει, η αν τα καταφερει μηπως χαθει.. Θα βοηθησει να το κρατησω και να το ταισω μεχρι να δυναμωσει? Χρειαζεται κατι παραπανω? Ειναι πολυ φοβισμενο..
lizaki- Αριθμός μηνυμάτων : 3
Ημερομηνία εγγραφής : 09/08/2010
Απ: βρηκα ταχυδρομικο περιστερι..
Καλώς ήρθες στο φόρουμ! Μπράβο για την κίνησή σου να περιθάλψεις ενα αδύναμο πουλί και μάλιστα να το πας και σε κτηνίατρο!!!
Δεν γίνεται να ξέρουμε αν θα ζήσει, είναι καθαρά θέμα των αντοχών του οργανισμού του αλλά αν καταφέρνει να φάει πιστεύω ότι θα καταφέρει και να επιβιώσει. Αν είναι ταχυδρομικό και επέστρεφε από αγώνες σίγουρα θα έφερε στο πόδι του δαχτυλίδι, παρ' όλ' αυτά η αξία του πουλιού δεν μειώνεται επειδή δεν είναι ταχυδρόμος.
Εύχομαι να τα καταφέρει να ζήσει και να το κρατήσεις να το αναπτύξεις και να το χαίρεσαι για την υπόλοιπη ζωή του!!!
Δεν γίνεται να ξέρουμε αν θα ζήσει, είναι καθαρά θέμα των αντοχών του οργανισμού του αλλά αν καταφέρνει να φάει πιστεύω ότι θα καταφέρει και να επιβιώσει. Αν είναι ταχυδρομικό και επέστρεφε από αγώνες σίγουρα θα έφερε στο πόδι του δαχτυλίδι, παρ' όλ' αυτά η αξία του πουλιού δεν μειώνεται επειδή δεν είναι ταχυδρόμος.
Εύχομαι να τα καταφέρει να ζήσει και να το κρατήσεις να το αναπτύξεις και να το χαίρεσαι για την υπόλοιπη ζωή του!!!
Καλησπερα! Το περιστερακι μου μεχρι τωρα τα παει καλα(απο οσο νομιζω δηλαδη).. Τρωει κανονικα και πινει νερακι, το αφηνω μεσα στο σπιτι δυο φορες τη μερα για λιγο για να ξεμουδιασει και να δω αν καταφερνει να πεταξει(δυστυχως μενω σε διαμερισμα). Σημερα ειδα οτι ειχε κατι καφε μικρα επανω του και του αγορασα σκονη απο το κτηνιατρειο. Αυριο το απογευμα θα το παω σε καποιον που εχει περιστερωνα να δουμε αν πεταει... Ο ιδιος μου ειπε οτι αυτα τα πουλια πρεπει να πετανε και να το αφησω ελευθερο μολις συνελθει..Εσεις πιστευετε οτι δεν πρεπει να το αφησω? Θελω το καλυτερο γι'αυτο, το καημενουλι,τα λιγα λεπτα που το βγαζω απο το κλουβακι τρεχει προς την μπαλκονοπορτα και κοιταει τον ηλιο...
καλησπερα κι απο μενα .εγω πιστευω πως οταν εισαι σιγουρη οτι ειναι καλα πρεπει να το αφησεις να γυρισει αν κι απο τι ξερω οι μεγαλοι περιστεραδες αν δουν ενα περιστερι που δεν γυρισε μετα απο αγωνα και το δουν μετα απο καιρο το σκοτωνουν διοτι δεν αξιζει
valiant- Αριθμός μηνυμάτων : 4
Ημερομηνία εγγραφής : 22/02/2010
Τόπος : athina
Χριστε μου τι ακουω.. Το περιστερακι μου που το ονομασα Λευκη το εχει τωρα ενας κυριος μαζι με τα δικα του περιστερια.Μολις πεταξει θα το αφησει, αν παλι αυτο θελησει να μεινει θα το κρατησει.. Μακαρι να μη φυγει με αυτα που ακουω.. Του ελειπε η μιση ουρα και μαλλον το ειχε κυνηγησει κατι..
ποίος σου το είπε αυτό(ότι το σκοτώνουν).αν σου το είπε κάποιος σίγουρα αυτός δεν είναι περιστεράς.υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι που μπορεί ένα περιστέρι να αργήσει να έρθει.π.χ.μπορεί να δεκτή επίθεση από γεράκι και να βγει εκτός πορείας.μπορεί να βρει μπροστά του άσχημο καιρό.κ.α.που αν τα αναλύσω θα θέλει δέκα σελίδες.στο παρελθόν δικό μου περιστέρι δεκτικέ επίθεση από γεράκι και μου ήρθε με ένα σκίσιμο στον λαιμό.το έραψα και μετά από 30 μέρες που το ξαναπεταξα μου ήρθε πρώτο.ποτέ δεν κρίνουμε ένα περιστέρι από έναν αγώνα αλλά από πόλους.valiant έγραψε:καλησπερα κι απο μενα .εγω πιστευω πως οταν εισαι σιγουρη οτι ειναι καλα πρεπει να το αφησεις να γυρισει αν κι απο τι ξερω οι μεγαλοι περιστεραδες αν δουν ενα περιστερι που δεν γυρισε μετα απο αγωνα και το δουν μετα απο καιρο το σκοτωνουν διοτι δεν αξιζει
nik- Αριθμός μηνυμάτων : 102
Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2010
Τόπος : θεσσαλονικη
Έτσι ακριβώς! Μακάρι να το κρατήσεις και θα μάθει να μπαίνει και να βγαίνει απο κει που θα το έχεις....!!!!
το επαθα εγω ο ιδιος οταν μια περιστερΑ ΠΟΥ ειχα παρει απο θεσσαλονικη μετα απο κανα 2 χρονια γυρισε πισω και την εσφαξε ο εκτροφεας
valiant- Αριθμός μηνυμάτων : 4
Ημερομηνία εγγραφής : 22/02/2010
Τόπος : athina
αυτός δεν είναι εκτροφεας.δύστυχος υπάρχουν και τετιοι.valiant έγραψε:το επαθα εγω ο ιδιος οταν μια περιστερΑ ΠΟΥ ειχα παρει απο θεσσαλονικη μετα απο κανα 2 χρονια γυρισε πισω και την εσφαξε ο εκτροφεας
nik- Αριθμός μηνυμάτων : 102
Ημερομηνία εγγραφής : 05/05/2010
Τόπος : θεσσαλονικη
Σελίδα 1 από 1
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Κυρ Μάης 20, 2012 5:02 pm από stelios1978
» ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ
Παρ Νοε 11, 2011 11:40 pm από striker647
» Γεια και καλώς σας βρήκα!
Τρι Σεπ 20, 2011 3:04 am από Giorgos Mi.
» λευκα περιστερια
Δευ Ιουν 06, 2011 4:11 am από g.tz
» λευκα περιστερια
Δευ Ιουν 06, 2011 4:06 am από g.tz
» mavra tahidromia....
Παρ Μάης 20, 2011 6:29 pm από Γιάννης
» την άποψη σας παρακαλώ
Τετ Μάης 11, 2011 11:08 pm από Γιάννης
» τα φαρμακα
Τρι Δεκ 14, 2010 3:37 am από nik
» ΥΓΙΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ
Δευ Δεκ 13, 2010 8:10 pm από stergi